Livet är en rörelse!

 

kroppsmedvetenhet, Mindre smärta, enkeltrörelseglädjebalans, livslångt.

Har du tänkt på hur du går och hur det påverkar din kropp?

 Rörelsecoachning är ett hållbart sätt att skapa rätt förutsättningar för kroppen att kunna läka och bygga upp sig själv. Det handlar om att bygga upp en stark och stabil grund, och då gången är vår mest grundläggande rörelse är den en viktig faktor för hur vår kropp mår.

Genom att lära dig gå skonsamt ger du kroppen chans att andas och läka i rörelse. Rörelsecoachning är enkelt, roligt och tar relationen med din kropp till en ny nivå. Med fullt fokus på dina unika behov tar vi itu med bakomliggande problem och skapar hållbara nya vanor som du har glädje av livet ut.

”Om du lyssnar på kroppen när den viskar, behöver du inte höra när den skriker”

Som barn börjar vi vandringen genom livet med ett par stapplande steg. Ingen har berättat för oss hur vi ska göra, men vi lär oss snabbt att hitta balansen och börja gå. Har vi lite för bråttom så trillar vi. Men vi reser oss snabbt och går vidare. Allt sker helt naturligt. Under stora delar av barndomen springer vi sedan runt, lätt, fritt och med en fantastisk rörelseglädje. Ofta fick våra föräldrar dra in oss på kvällen för att äta.

Vad hände med den lättheten, glädjen och friheten i rörelse? Vart tog den vägen och vad var det som gjorde att den försvann?

Någonstans på vägen började vi lägga till en massa små ovanor som bryter ned kroppen, och vi fortsätter göra det varje dag, steg för steg. Vi stressar till skolan, till jobbet eller aktiviteter. Vi glömmer helt enkelt bort vad det innebär att gå och röra oss naturligt.

När problemen blir värre skyller vi gärna våra krämpor på åldern, att ”det är något man får leva med när man blir äldre”. Men tänk om det beror på hur du använder din kropp?

När du hittar tillbaka till ditt naturliga rörelsemönster är kroppen fullt kapabel till läkning och återhämtningnär du rör på dig!

Hos mig på Naturliga Fötter har du en trygg och avslappnad miljö där vi kombinerar naturliga rörelsemönster med livsstilsträning. Vi går en stund tillsammans, pratar kring din vardagsrörelse och gör övningar för att du ska hitta tillbaka till ditt naturliga rörelsemönster. Vi utforskar och lär oss tillsammans vad just din kropp behöver för att du ska kunna känna samma glädje och frihet i rörelse som du gjorde som barn. Det är endast du som sätter gränserna för vart vi tar oss.

”Det är aldrig för sent att börja, det gäller bara att ta första steget”.

 

Känn efter

 

Under coachningen kommer vi lägga väldigt lite fokus på teknik. Vi är alla unika och har därför unika rörelsemönster och behov. Därför ligger alltid fokus på att du ska få känna in vad som händer i din kropp, när du rör dig. När du lär dig lyssna och känna efter så kommer du se att du har allt inom dig, jag hjälper bara dig att finna det. Att lära oss känna kroppens reaktioner på vår rörelse är ett kraftfullt verktyg. Ett verktyg som med enkelt underhåll finns med oss hela livet. Ett livslångt medlemskap på hälsa.

Hitta din frizon

 

Dagens samhälle gör att vi ofta skapar stress inom oss. Det finns så många möjligheter och val vi måste göra. För att klara av dessa krav är det viktigt att hitta en frizon, en slags ventil, där vi kan känna lugn och harmoni och låta stressen rinna av oss. Kanske kan du använda din nyfunna rörelseglädje och ta en lugn promenad för att ladda om batterierna?

Bli vän med din kropp

 

Vår kropp är fantastisk, men hur tar vi egentligen hand om den? Visar du den kärlek och respekt genom att se till att den får de förutsättningar den behöver för att fungera optimalt? Eller ställer du bara krav och blir irriterad när den inte fungerar som du vill?

Jag gillar att jämföra vår kropp med en bil. Säg att den är en ny fin sportbil. En ägare är noga med underhållet, ser till att serva och ta hand om den regelbundet. En annan ägare tycker bara att det är häftigt att äga en sportbil och tänker endast på körningen. Vilken bil skulle du vilja ha efter ett par år? 10 år? 25 år?

Jag är helt övertygad om att vår kropp är skapt att hålla genom hela livet om vi ger den de förutsättningar som den behöver, så vårda er relation och du kommer ha en god vän livet ut.